Luontoakatemia syntyi Kuusamoon oppilaitosten ja yritysten yhteistyöllä

Julkaisuvapaa 30.10.2023

Mediatiedote

– Luonnosta uusia ammatteja, tuhansia työpaikkoja ja alueellista hyvinvointia

Mikä on Luontoakatemia?

Luontoakatemia on luontoon ja luonnossa tapahtuviin toimintoihin liittyviä koulutuspalveluita järjestävien toimijoiden verkosto. Luontoakatemia edistää ja kehittää toimialaansa liittyvää koulutusta. Toimijat yhdessä takaavat laadukkaan, monipuolisen ja kattavan koulutustarjonnan. Luontoakatemian juuret ovat Kuusamon ja Koillismaan luonnossa. Toiminnan alkuvaiheessa toiminta tapahtuu kuusamolaisten toimijoiden kautta enimmäkseen Koillismaalla, mutta alusta alkaen myös muualla Suomessa.

”Luonnossa on runsaasti potentiaalia ja koulutusta kehittämällä voimme olla luomassa jopa kymmeniä uusia luontoon liittyviä ammatteja ja tuhansia työpaikkoja. Arvojemme mukaisesti toimimme ympäristöä kunnioittavasti, hyvinvointia lisäävästi ja päästöjä vähentävästi”, avaa KSAK Oy:n toimitusjohtaja Ari Jokinen Luontoakatemian pitkän tähtäimen tavoitteita.

Luontoakatemian perustaneet toimijat ovat KSAK Oy / Koillis-Suomen Aikuiskoulutus, Ksakki ry, Kuusamo Nature Photography Oy, Kuusamo-opisto, Oulangan Taika Oy, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto ja Seikkailuapinat Oy. Toimijoita yhdistää se, että kaikilla on jo tarjonnassa luontoaiheisia koulutuksia ja kaikilla on halu kehittää omia koulutuksiaan Luontoakatemian toimintaan sopiviksi. Toimintaa laajennetaan ottamalla verkostoon myös uusia toimijoita.

"Kun yritystäni pyydettiin mukaan Luontoakatemiaan, oli mukaanlähtö heti itsestäänselvää. Järjestämme luontoon pohjautuvien matkojen ja aktiviteettien lisäksi erilaisia koulutuksia niin kuluttajille kuin oppilaitoksille ja matkailudestinaatioille. Luontoakatemia auttaa meitä verkostoitumaan koulutusalan ammattilaisten kanssa sekä tarjoaa meille mahdollisuuden tuoda koulutuksiamme laajemman yleisön saataville. Verkostoon kuuluvien toimijoiden tarjoamat koulutukset tarjoavat kattavan koulutuskokonaisuuden, jollaista ei ole tarjolla missään muualla", sanoo Seikkailuapinoiden toimitusjohtaja Heidi Savolainen.

Luontoakatemian ensimmäinen näkyvä vaihe on Luontoakatemia.fi -sivujen avaaminen 30.10.2023 ja Luontoakatemian logon paljastaminen. Sivuilta löytyy kootusti toimijoiden tarjoamia koulutuksia muutaman päivän puukkokurssista aina yli vuoden mittaiseen luontoalan ammattitutkintoon johtavaa erä- ja luonto-oppaan koulutukseen.

”Olemme innolla mukana kehittämässä yhdessä Luontoakatemian muiden vastuullisten toimijoiden kanssa luonnon tuntemusta ja luontokuvaustaitoja Koillismaan alueella. Toivottavasti pystymme luomaan matalankynnyksen mahdollisuuden lähteä luontoon ja oppia liikkumaan luonnossa myös itsenäisesti”, kertoo Kuusamo Nature Photographyn yrittäjä Mikko Oivukka.

Luontoakatemian avajaisia vietetään KSAK Oy:n tiloissa (Airotie 2b, Kuusamo) maanantaina 30.10.2023 kello 12.00 alkaen. Media on erittäin tervetullutta paikalle. Paikalla ovat tavattavissa kaikkien toimijoiden edustajat. Avajaisten yhteydessä on mahdollisuus tutustua KSAK Oy:n tiloissa olevaan luontovalokuvanäyttelyyn.

Avajaisia voi seurata etänä, mutta etäyhteyden kautta kysymykset eivät ole mahdollisia. Striimauksen kooste on katsottavissa osoitteessa  https://youtu.be/DXSt3I1sy8M

 

Lisätietoja

Ari Jokinen
toimitusjohtaja, rehtori
p. 040 507 5663
ari.jokinen@ksak.fi
KSAK Oy / Koillis-Suomen Aikuiskoulutus