Olemme Luontoakatemia

Luontoakatemia on luontoon ja luonnossa tapahtuviin toimintoihin liittyviä koulutuspalveluita järjestävien toimijoiden verkosto. Luontoakatemian tarkoituksena on edistää ja kehittää toimialaansa liittyvää koulutusta ja yhdessä taata laadukas, monipuolinen ja kattava koulutustarjonta. Luontoakatemian juuret ovat Kuusamon ja Koillismaan luonnossa, ja toiminnan alkuvaiheessa toiminta tapahtuu kuusamolaisten toimijoiden kautta enimmäkseen Koillismaalla, mutta myös muualla Suomessa.

Luontoakatemia – Yhdistämme intohimon ja ammattitaidon luontoon!

 

Luontoakatemian arvot

Arvot ohjaavat Luontoakatemian toimintaa ja viestivät siitä, mitä yhteisömme edustaa ja tavoittelee. Yhdessä luomme merkityksellisiä elämyksiä ja oppimiskokemuksia.

Yhteys luontoon
Arvostamme ja vaalimme luontoa toimintamme mahdollistajana. Luonto on innoittajamme ja toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaan.

Vastuullisuus
Olemme yhteisö, joka toimii vastuullisesti ja toiset ihmiset avoimesti ja kunnioittavasti kohtaavasti. Kannamme vastuumme toiminta-alueemme elinvoimaisuudesta.

Tiedon jakaminen ja yhteistyö
Toimimme tiedon jakamisen ja yhteistyön periaatteella. Kunnioitamme eri toimijoiden arvoja ja tietotaitoa muodostaen sitoutuneen yhteisön.

Tutkimus ja innovaatio
Arvostamme tutkittua tietoa ja toimimme parhaan saatavissa olevan tiedon mukaisesti kehittäessämme toimintaamme ja palvelujamme.

 

Toimintatapamme

Luontoakatemian keskeinen toimintamuoto on yhteinen luontoalan koulutusportaali osoitteessa Luontoakatemia.fi. Luontoakatemian toiminnassa mukana ovat KSAK Oy, Kuusamo-opisto, Pohjois-Pohjamaan kesäyliopisto, Seikkailuapinat Oy, Kuusamo Nature Photography Oy, Oulangan Taika Oy ja Ksakki ry. Toimijaverkoston koulutuksista löytyy monipuolista tarjontaa harrastekursseista ammattitaitoa täydentäviin koulutuksiin ja ammatillisiin tutkintoihin asti.

Luontoakatemia tulee olemaan merkittävä luontoalan koulutuksen ja koulutuksen kehittämisen toimija Suomessa. Toimintaa on tavoitteena laajentaa nykyisten toimijoiden koulutuksia kehittämällä ja ottamalla verkostoon uusia toimijoita. Jos sinä tai organisaatiosi haluatte olla mukana tuottamassa laadukkaita luontokoulutuksia niin ota yhteyttä!

 

Luontoakatemian avajaiset 30.10.2023

Katso Luontoakatemian avajaiskooste!