*Haku käynnissä*
Haku päättyy
11.09.2024
Kesto
25.09.2024 - 24.10.2024
Paikka
Etä- ja live-tapaamiset
Luontoalalla toimivat henkilöt (esimerkiksi oppaat) tai yritykset
Luontoalan vastuullinen moniosaaja -kehittämishanke järjestää maksuttoman tekoälykoulutuksen luontoalalla toimiville henkilöille (esimerkiksi oppaille) tai yrityksille.
Hankekoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille kattava ymmärrys tekoälystä ja sen monipuolisista sovelluksista luontoalalla.
Osallistujat oppivat käyttämään tekoälytyökaluja tekstin, kuvan, videon ja äänen luomiseen eri käyttökohteissa, kuten markkinoinnissa luonnontuntemuksessa ja luontokokemusten suunnittelussa.
Koulutuksen aikana pidetään viisi tapaamiskertaa, joissa käsitellään tekoälyn hyödyntämistä erä- ja luonto-oppaiden työssä. Tapaamisissa tutustutaan tekoälyn monipuolisiin käyttökohteisiin, digitaalisten laitteiden käyttöön, luonnontuntemuksen laajentamiseen, luontoelämysten suunnitteluun ja markkinointimateriaalien luomiseen. Alapuolelta näet tapaamiskertojen teemat.
1. 25.9. 10-15 (Kuusamo) Monipuoliset tekoälyn käyttökohteet luontoalalla
2. 26.9. 10-15 (Kuusamo) Erä- ja luonto-oppaan digilaitteet tekoälyn käytössä
3. 9.10. 10-15 (Verkko) Tekoäly luontoalan markkinointimateriaaleissa
4. 23.10. 10-15 (Kuusamo) Tekoäly luontoelämysten suunnittelun apuna
5. 24.10. 10-15 (Kuusamo) Luonnontuntemus laajemmaksi tekoälyn avulla
Koulutuksen järjestää KSAK Oy:n (Koillis-Suomen Aikuiskoulutus) ja Oamkin Luontoalan vastuullinen moniosaaja-hanke. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
maksuton
Osallistujilta vaaditaan kannettava tietokone ja luotettava internet-yhteys, sillä koulutuksessa käytetään erilaisia tekoälytyökaluja, jotka toimivat pääasiassa pilvipalveluiden kautta. Tekoälytyökaluissa on keskitytty työkaluihin, joissa voi maksutta kokeilla ominaisuuksia, jotta osallistujat voivat tutustua niiden toimintaan ilman lisäkustannuksia.
Koulutuksen aikana tarjotaan myös teknistä tukea mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.
Koulutuksen pääkieli on suomi.
Kohdealueena on Pohjois-Pohjanmaa.
Antti Kallunki, antti.kallunki(at)ksak.fi, 040 638 6182, tekoälykouluttaja
Tomi Mandelin, tomi.manderlin(at)ksak.fi, 040 187 2001, luontoalan kouluttaja