Luontomatkailuyrittäjyyden peruskurssi, 5 op (OY)

*Haku käynnissä*

Haku päättyy

30.10.2023

Kesto

30.10.2023 - 31.12.2023

Paikka

Verkossa

Kohderyhmä

Kurssin kohderyhmänä ovat luontomatkailuyrittäjät, luontomatkailuyrittäjäksi aikovat ja muut aiheesta kiinnostuneet. Voit olla esimerkiksi kouluttautunut eräoppaaksi tai luontovalokuvaajaksi ja haluat syventää yrittäjyysosaamistasi alallasi.

Tavoite

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa yrityksen arvojen, tavoitteiden ja yrittäjyysosaamisten merkityksen suunnitelmalliselle luontomatkailuyrityksen johtamiselle ja ymmärtää sen liiketoiminnan johtamisen keskeiset osa-alueet ja kannattavan liiketoiminnan perusteet.

Sisältö

Luontomatkailuyrittäjyyden peruskurssilla opetellaan Mikroyrittäjyyden perusteet 5 op -kurssin keskeiset asiat kokeneen luontomatkailuyrittäjän, Seikkailuapinat-yrityksen omistajan ja vastuuoppaan Heidi Savolaisen ohjauksessa. Harjoitukset tehdään omaa olemassa olevaa yritystä tai haaveissa olevaa yritysideaa kehittäen.

Kurssilla järjestetään kolme webinaaria, joissa saat ideoita, palautetta ja vertaistukea. Lisäksi kurssi sisältää videoita, podcasteja ja kirjallista opiskelumateriaalia. Kurssilla suoritetaan opettajan osoittamia tehtäviä.

Kurssin sisältöihin kuuluu arvojen, tavoitteiden, resilienssin ja osaamisen merkityksen tunnistaminen ja niiden johtaminen kestävällä tavalla. Lisäksi kurssilla tututstutaan mikroyritysten liiketoimintasuunnitelman osa-alueisiin luontomatkailuyrittäjän näkökulmasta.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Oulun yliopiston kanssa. Kurssisuorituksella saa korvattua Mikroyrittäjyyden opintokokoniaisuuden Mirkoyrittäjyyden perusteet 5 op -kurssin.

Hinta

150 €

Kouluttaja

Kurssin valmentaja Heidi Savolainen (KTM, eräopas) on kokenut yrittäjä ja työskennellyt yritysmaailmassa lähes 20 vuoden ajan. Seikkailuapinat-yrityksessään hän on järjestänyt monipuolisesti erilaisia luontomatkailupalveluja kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille ja erilaisia luovia kokeiluja yhteistyössä laajan verkostonsa kanssa jo vuosikymmenten ajan. Heidille luontaisia työskentely-ympäristöjä ovat niin erämaat kuin suurkaupungitkin. Heidin mielestä luonto kuuluu kaikille ja häntä pidetään edelläkävijänä esteettömien luontomatkailupalveluiden järjestäjänä Suomessa. Hän on myös kestävän matkailun ammattilainen ja Seikkailuapinat olikin yksi ensimmäisiä STF-merkin saaneita yrityksiä. Tällä kurssilla saat Heidin oman tuen yritysideasi kehittämiseksi.

Lisätietoja

Kristiina Anttila, KM, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti,
koulutussuunnittelija
kristiina.anttila@oulu.fi
+358 50 592 4626

Koulutuksen järjestäjä

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Tule mukaan koulutukseen!

Lue lisää koulutuksesta