Junnut kalastaa (vanhempi ja lapsi) – perhokalastuksen peruskurssi

*Haku käynnissä*

Haku päättyy

05.07.2024

Kesto

07.06.2024 - 14.07.2024

Paikka

Kuusamo

Kohderyhmä

Käytännönläheinen, vaihe vaiheelta perusteellisesti ja rauhallisesti etenevä kurssimme on tarkoitettu joko sekä vanhemmalle – tai vaikka isovanhemmalle – ja lapselle tai pelkästään lapselle, jonka mukana vanhempi haluaa olla ilman, että kalastaa itse.

Viikonlopun kestävä kurssimme on myös vanhemman ja lapsen yhteistä laatuaikaa ja elämys, jonka lapsi muistaa lopun ikäänsä. Kokemuksesta voimme kertoa, että kurssiltamme saatte eväät lajiin, josta voi tulla yhteinen harrastuksenne ja ilon aiheenne vuosikymmeniksi.

Kurssit:
7.-9.6.2024
12.-14.7.2024

Ilmoittaudu kurssille viimeistään viikkoa ennen valitsemasi kurssijakson alkua.

Sisältö

Oulangan Taikan käytännönläheisellä perhokalastuksen alkeiskurssilla opetetaan perinteisen perhokalastuksen heittotekniikka, välineet ja hiotaan kalastustaitoja maankuuluilla Kuusamon kalavesillä. Harjoittelemme ja kalastamme Juumajärvellä ja Kitkajoen Käylänkoskella sekä Kiveskoskella.

Ette tarvitse kurssille mitään kalastusvarusteita, saatte meiltä käyttöönne kaikki tarvittavat välineet. Riittää, että teillä on kiinnostusta perhokalastukseen ja halu harrastaa yhdessä. Kurssilla voi toki käyttää omiakin välineitä, jos teillä sellaisia on.

Jos vanhempi ei halua osallistua opetukseen, hän voi ilomielin olla mukana seuraamassa kaikkea kurssin ohjelmaa.

Kurssi soveltuu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille – tytöille ja pojille sekä tietenkin äideille ja isille.

Kurssin sisältö ja aikataulu
Perjantaina kokoonnumme kello 18:00 mennessä Basecamp Oulanka erämaahotelliin (Myllykoskentie 30, 93900 KUUSAMO). Majoittuminen ja yhteinen illallinen. Illallisen jälkeen teoriaosuus, joka pitää sisällään seuraavat aiheet
– Perhokalastuksen historiaa Suomessa ja maailmalla
– Perhokalastuksen periaatteet, saaliskalat ja kalojen ravinto
– Perhotyypit ja niiden toiminta
– Perhokalastajan välineet
– Perhokalastuksen perusheitot ja vavan / siiman toimintaperiaate
– Perhokalastajan solmut – teoria ja käytännön harjoitteet

Teoriaosuuden jälkeen mahdollisuus saunomiseen.

Lauantaina aloitamme aamiaisella kello 8:00 – 9:00. Aamupäivällä heittoharjoitukset Ala-Juumajärven hiekkarannalla, seisovassa vedessä. Harjoittelemme yläheittoa ja rullausheittoa. Harjoitusten jälkeen siirrymme iltapäivän harjoituspaikalle Käylänkoskelle ja syömme lounaan Leenan Koskituvalla. Lounaan jälkeen jatkamme heittoharjoituksia Kitkajoen Käylänkoskella seisovassa ja virtaavassa vedessä.

Palaamme illalliselle Basecamp Oulankaan. Lisäksi luvassa saunomista ja yhdessäoloa.

Sunnuntaina aloitamme aamiaisella kello 8:00 – 9:00. Aamiaisen jälkeen siirrymme Kitkajoen Kiveskoskelle, jossa ohjattua ja vapaamuotoista kalastusta. Kalastuksen lomassa syömme retkilounaan kodalla. Kouluttaja on paikalla kello 15:00 asti, jolloin kurssi päättyy. Kurssin päätyttyä kurssin osanottajat voivat jatkaa itsenäistä kalastusta Kiveskoskella.

Hinta

Kurssin hintaan sisältyy
– Kahden yön majoitus Basecamp Oulangassa kahden hengen huoneessa. Myös mahdollista majoittua koko perheellä samassa huoneessa (aina neljään henkilöön saakka)
– 2 x aamiainen, 2 x lounas ja 2 x illallinen kurssikuvauksen mukaisesti
– Kitkajoen yläosan kalastuslupa (3 vrk)
– Perhokalastusvälineet lainaan kurssin ajaksi
– Perhokalastusopastus kurssikuvauksen mukaisesti

Hintaan ei sisälly
– Valtion kalastonhoitomaksu

Kurssin hinta 759 € sekä lapsen että vanhemman osallistuessa opetukseen.
Kurssin hinta 659 € vain lapsen osallistuessa opetukseen. Sisältää vanhemmalle majoituksen, ruokailut ja mahdollisuuden seurata kurssia vierestä kaikilla suorituspaikoilla.

 

Koulutuksen järjestäjä

Oulangan Taika

Tule mukaan koulutukseen!

Lue lisää koulutuksesta